Huis verkopen-energiecertificaat vereist
Als gevolg van een Europese Richtlijn (2202/9/EG0 zijn alle lidstaten van de Europese Unie vanaf januarie 2006 verplicht tot het invoeren van het zogenaamde Energie Advies. Dit betekent dat alle huiseigenaren, maar ook V V E`s (Vereniging Van Huiseigenaren), woningcorporaties en andere eigenaren van onroerend goed, voor 1 januari 2008 maatregelen zullen moeten nemen  ter verkrijging van een Energie Prestatie Certificaat.

Wat is EPA?
EPA   staat voor Energie Prestatie Advies. Dit is een advies van een gecertificeerde adviseur  over efficiënter energieverbruik in een woning. In een EPA worden bijvoorbeeld maatregelen als dubbelglas, hoog rendementketels of spouwisolatie aangeraden. Daarbij wordt op een rijtje gezet wat die maatregelen kosten, wat ze besparen aan gas elektra en in hoeveel tijd de investeringen kunnen worden terugverdiend.

Wat is een energiecertificaat?
Het energiecertificaat geeft inzicht in de energetische kwaliteit van een gebouw. Dit inzicht is nuttig voor toekomstige kopers en of huurders en gebouweigenaren in de onderhandelingen over de huur of verkoopprijs van een gebouw. wie maatregelen treft op grond van dit advies, kan besparen op energielasten (tevens gaat het energie prestatie certificaat ook omhoog) en levert een bijdrage aan het milieu. Een energiecertificaat kent een geldigheidsduur van 10 jaar.

Voor meer informatie: 0591-580096

 

Epa certificaat