Sponsering

In the spotlight.... Fiona Eefting
Bij Fiona Eefting (16) thuis in Valthe worden ze helemaal gek van haar. “Ik sta namelijk altijd op de kop. Ga toch eens rustig zitten, zeggen mijn ouders dan. Maar dat kan ik niet, ik moet gewoon altijd even een handstand doen.” Het is duidelijk, turnen is Fiona’s absolute favoriete bezigheid. “Ik ben begonnen toen ik 5 jaar was”, vertelt ze. “Ik was toen bij gym en mijn zus zat op turnen. Ik mocht een keertje kijken en ik vond het meteen leuk.”

Inmiddels is Fiona uitgegroeid tot senior niveau ? die al haar oefeningen prima beheerst. De onderdelen balk en brug doet ze het liefst. “Maar op zich vind ik alle onderdelen erg leuk.” Op de training verschijnt ze graag. “Daar kun je alles lekker op je eigen manier doen. Er ligt niet zo’n druk op. Bij wedstrijden is er veel meer spanning, dan moet het goed gaan. Daar word ik soms best wel eens zenuwachtig van.” Naast de wedstrijden en de trainingen geniet Fiona ook van de demonstraties en uitvoeringen die DET regelmatig geeft. “Dan kun je ook eens aan andere mensen laten zien wat we doen bij turnen. Dat zien ze niet zo vaak.”

DET is volgens Fiona een hele gezellige vereniging. “We kunnen allemaal heel goed met elkaar opschieten, iedereen kent elkaar, dus het is altijd leuk. En dat komt ook door de trainsters. Ze kunnen best wel eens streng zijn hoor! Maar dat geeft niet, want je kunt ook met ze lachen.”

Dat Fiona, die in Havo-4 van het Esdal College in Emmen zit, van bewegen houdt, blijkt wel. Naast het turnen doet ze ook nog aan streetdance bij gymvereniging Dos in Valthe. Dat stilzitten thuis kunnen haar ouders dus wel vergeten…

terugFiona
Fiona Eefting